„Project IVI”, echipa de tineri care predă gratuit cursuri IT la Vâlcea

, ,
„Project IVI”, echipa de tineri care predă gratuit cursuri IT la Vâlcea

„Project IVI” este primul ONG educațional din Râmnicu Vâlcea care folosește predarea interactivă a noțiunilor din IT. Așa cum declară și fondatorii proiectului, aceștia sunt o organizație non-profit care susține și înțelege că accesul gratuit la educație și îndrumare poate schimba lumea om cu om.

Asociația are în program numeroase cursuri de IT , precum „Project Hackerville”. Acesta constă în dezvoltarea unui hub de CyberSecurity, iar un prim pas va fi formarea unui Instructor local care să predea un program de securitate cibernetică.

Pe lângă acesta, programatorii de la asociația vâlceană predau Infrastructură IT și Dezvoltare Software.

Cursurile durează 1 an și sunt gratuite. Conform contractului, la începutul cursului este nevoie să depui 1.000 de lei care vor fi restituiți după finalizarea acestuia.

Absolvenții generației a III-a din Project IVI.

Cine sunt fondatorii și programatorii asociației vâlcene?

Doi băieţi care nu se cunoşteau până atunci se întâlnesc într-o parcare pentru a semna nişte acte. Deşi poate părea scenariul unui film românesc ce se pregăteşte să fie premiat internaţional, este o poveste cât se poate de adevărată: aşa au arătat începuturile Project IVI.

Această asociaţie a fost fondată în urmă cu patru ani, din dorinţa de a oferi oamenilor vieţi mai bune şi o şansă în plus pe piaţa muncii, prin predarea informală a noţiunilor de bază ale domeniului IT.

Pornind de la ideea că dacă informaţia din orice domeniu este la liber pe internet, atunci şi îndrumarea spre a o folosi la potenţialul ei maxim ar trebui să fie, Cătălin şi Laurenţiu, fondatorii Project IVI, au decis să se folosească de cunoştinţele lor în IT pentru a face vieţile oamenilor din Vâlcea un pic mai bune decât erau înainte.

Unul dintre fondatorii „Project IVI”, Cătălin Vasile.

Din ce mai spun aceștia, un motiv al fondării asociației este puterea educaţiei de a schimba lumea, în construirea la firul ierbii a comunităţilor de profesionişti integri şi capabili de inovaţie în domeniul lor şi în aducerea mai aproape de oameni a industriilor viitorului.

Cătălin Vasile și Laurențiu Paraschiv sunt fondatorii „Project IVI”. Pe lângă aceștia, echipa este formată din: George Neculae, Elena Vețeleanu, Marius Popa, Cristi Mihai, Mădălina Marcu, Anamaria Burtoi, Marco Petcu, Alexandru Dumitrana și Mihail Cioinică.

Proiectul are în momentul actual deja trei generații de studenți pregătiți în domeniul IT, cu un total de 77 membri.

A 4-a generație, pe drumul IT

Din ce au declarat organizatorii evenimentului, Project IVI a încheiat sâmbătă, la Teatrul Anton Pann, prima etapă a procesului de admitere a noilor studenți la cursurile din noua generație de IT, a IV-a generație.

„Cătălin, mentor și fondator al Project IVI, le-a prezentat noilor cursanți programul și perspectivele lor în cariera IT după terminarea cursului, asigurându-i de tot sprijinul oferit de echipa Project IVI.

În cadrul întâlnirii, proaspeții absolvenți au descris experiențele avute de-a lungul cursului, încurajând viitorii cursanți și au primit diplomele de absolvire. Motivator a fost și discursul lui Marius, un fost cursant care s-a angajat în domeniul IT cu ajutorul cursului de Infrastructură IT.”

Orice parte din articol sau un articol integral publicat de redacția Gamela poate fi preluat doar cu menționarea clară a sursei, inclusiv pentru materialele foto-video utilizate.

Redacția ziarului independent gamela

Susține presa independentă

Jurnalismul independent depinde de cititori, nu de partide politice. Susține și tu Gamela independentă, într-o țară a jurnalismului dependent.

Ștefan Ciucă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gamela.ro este un ziar independent fondat în Vâlcea care nu acceptă fonduri din partea partidelor politice, a caselor de pariuri și branduri de tutun sau alcool.

Cercetășia Vâlceană

Cercetașii vâlceni reprezintă tinerii viitorului european.